O teză puternică este bine scrisă și argumentată convingător.

Edit and proofread your academic thesis or article by Chukwudieze400 | Fiverr

În următoarele patru capitole, voi oferi câteva sugestii despre cum să faci asta: cum să scrii o teză lucidă și persuasivă.

De ce să luați patru capitole? Deoarece o bună scriere este atât de importantă pentru teza dvs. și pentru că este util să distingeți mai multe aspecte ale scrierii tezei, chiar dacă acestea se suprapun în practică. De fapt, voi argumenta că aceste elemente ale scrierii ar trebui să se suprapună pe măsură ce lucrați la teza dvs. Mai multe despre asta mai târziu în acest capitol.

Prima sarcină este să elaborezi un plan general pentru lucrare master scrisul tău. Pentru lucrări scurte, ca atâtea pe care le-ați scris în trecut, aceste planuri pot fi simple și informale. S-ar putea să nu fie nevoie nici să le scrieți. Te gândești doar la ceea ce intenționezi să spui și apoi scrii un scurt eseu. Sau ați putea nota o scurtă schiță, care să acopere câteva puncte principale, înainte de a începe să scrieți. Teza ta este diferită. Ai mai mult material de organizat și mai multe pagini de scris. Pentru a face acest lucru eficient, aveți nevoie de un plan mai detaliat. Desigur, îl vei modifica pe măsură ce scrii, adăugând elemente noi și schimbându-le pe cele vechi. Cu toate acestea, este util să schițați un traseu general înainte de a lua un rucsac și de a începe o drumeție lungă. Prin urmare, prima noastră sarcină este să schițăm un plan eficient pentru redactarea tezei dvs. Acesta este scopul acestui capitol.

În următorul capitol (9), mă voi concentra pe scrierea primei schițe. Cum îl puteți face mai lizibil, luând cititorul fără probleme de la un punct la altul într-o ordine logică? După aceea, în al treilea capitol (10), mă voi referi la cele mai importante două secțiuni din lucrarea ta: deschiderea și închiderea. Voi discuta, de asemenea, cum să faceți tranziții eficiente între secțiuni.

În cele din urmă, în al patrulea capitol (11), voi discuta cum să vă editați materialul. Este mult mai mult decât verificarea punctuației;?.! De asemenea, revizuiește limbajul, tonul și structura generală a lucrării dvs. Aceasta este o parte esențială a tuturor scrierilor bune, deși pentru prea mulți scriitori este o simplă gândire ulterioară. Pentru a spune clar: o scriere bună înseamnă o rescrie. Nu există nicio cale de ocolire. O lucrare de editare bună face teza dvs. mai ușor de înțeles și mai persuasivă. Desigur, voi transmite câteva sugestii despre cum să faci asta.

Aceste capitole despre scriere sunt unite printr-un singur mesaj primordial: scrierea eficientă este mai mult decât „prezentarea materialului”, oricât de important este acesta. Este, de asemenea, să-ți faci argumentul în mod clar și să îl faci să rămână. Asta te vor ajuta să faci aceste capitole.

Aceeași abordare de bază este la fel de valoroasă cu hărți, diagrame, grafice și tabele. Scopul acestor prezentări vizuale este identic cu cel al unei scrise bune: să vă prezentați dovezile în mod clar și să vă faceți argumentul în mod persuasiv. Voi ilustra câteva modalități de a face asta în capitolul 12, „Prezentarea informațiilor vizual”.

ce este prescrierea? si de ce sa te chinui sa o faci?

O bună scriere a tezei începe cu o bună planificare.

Pe cât de importantă este planificarea, subiectul este de obicei tratat în tonuri uscate și sumbre. Vi se dă un mesaj mare și sumbru: faceți o schiță lungă și detaliată și urmați-l. Degetul subțire al unui profesor de gramatică victoriană întinde mâna din mormânt pentru a vă avertiza: fiecare articol din schiță trebuie să aibă exact aceeași formă; nu puteți avea doar un subpunct sub un articol și mai departe. Sunteți repartizat în rolul lui Bob Cratchit, scufundându-vă pena în vasul de cerneală și zgâriind cifrele romane minuscule din registrul lui Scrooge.

Dacă asta funcționează pentru tine și Tiny Tim, bine. Dar nu trebuie să se facă așa. Viitorul Crăciunului poate fi diferit. Scopul tău, la urma urmei, nu este să scrii o schiță orbitoare, ci să scrii cea mai bună teză.

O modalitate mai bună de a vă planifica teza este să lucrați înainte și înapoi între notele de cercetare și „prescriere”. Ce este prescrierea? Este munca de bază de a vă organiza materialele, de a scrie informal despre ele și de a vă pregăti pentru a scrie o primă schiță, pe baza acestor note și scrieri.

Prescrierea începe cu revizuirea notelor de cercetare și a comentariilor personale. Le-ați acumulat tocmai în acest scop. Scopul acestei recenzii este simplu: doriți să grupați materiale similare și apoi să puneți aceste materiale într-o ordine logică. Trebuie să le organizați astfel încât să le puteți prezenta în mod coerent în lucrarea dvs.